Sigurnost web stranica

Danas je vrlo popularna upotreba različitih programa za besplatnu izradu internetskih stranica. To su programi otvorenog koda (opensource), kako bi ih oni malo spretniji mogli i sami prilagođavati i mijenjati. No upravo zbog te svoje otvorenosti česta su meta neovlaštenih upada na web stranice. Takvim je pojedincima i hackerima najčešće cilj ucijeniti vas ako želite svoje stranice i/ ili podatke nazad, a nerijetko to čine tek da bi se pokazali pred svojim "društvom".

Najviše iz tog razloga rekli smo NE takvim programima - ako radimo, radit ćemo kako spada! Razvili smo vlastiti sustav izrade i programiranja internetskih stranica i CMS-a (sustava za samostalnu promjenu sadržaja). Ništa što mi činimo ne dajemo na uvid drugim osobama. Lozinke, za razliku od gore navedenih programa, mi ne zapisujemo u baze. Najprije ih kodiramo a zatim u tako izmijenjenome obliku zapisujemo u posebne datoteke. Sve da netko i dođe do lozinki, neupotrebljive su.

Često nam se klijenti obraćaju sa željom da im izradimo stranice ponovno jer su, nažalost na vlastitoj koži, okusili što znači tzv. ograničenje univerzalnosti. S obzirom da su ti programi rađeni kako bi mogli odgovarati (početnim) potrebama što šire publike, čim dođe do potrebe za nekim proširenjima mogućnosti, dodacima i sl., to isto postaje nemoguće ili barem izuzetno zahtijevno i skupo. Mi izrađujemo web stranice točno po potrebi svakog klijenta i na način da se one kasnije lako dograde: bez nepotrebnih rošada i preskupih rješenja

Uostalom, razmislite - nije li vaše ime vrednije od toga da prezentacija vaših usluga i proizvoda bude putem nekakvih besplatnih programa koje i prosječan osnovnoškolac može izraditi? Nosite stranice s potpisom!