SEO (optimizacija)

SEO (eng. Search Engine Optimization, optimizacija za tražilice) je najvažniji korak u internet oglašavanju. Nažalost mnogo je stranica koje kreiraju pojedinci ili manje poznate tvrtke, a da nam izgledaju kao da je učinjeno sve samo da te stranice NE budu optimizirane. Nismo se jednom susreli s "web programerima" koji navode na svojim stranicama ulogu optimizacije, dok same njihove stranice nemaju veze s njom. Apsurdno, zar ne? Zato je od izuzetne važnosti znati kome povjeriti izradu svojih web stranica.

Prije nego vas očaramo pričom o optimizaciji, morate znati da je to postupan i dugotrajan proces koji se ne događa preko noći - već smo mi tu da utječeno na sve ono na što programeri mogu utjecati, a da vas Google tražilica pronađe i prepozna po željenim pojmovima i tako tijekom vremena malo-pomalo sve bolje rangira dok ne dosegnete optimalan položaj. Koliko će to trajati teško je ovako unaprijed reći - ovisi o odabiru ključnih riječi, vašim materijalima i konkurenciji. Ovisi i o nekim "vanjskim" faktorima (starost domene, naziv domene i sl.). Može trajati od nekoliko tjedana pa do nekoliko mjeseci. Ali kad se domognete svog položaja, znat ćete da se isplatilo čekati. Vrijeme prolazi ulažete li vi u svoju optimizaciju ili ne!

Svakom klijentu mi optimiziramo stranice, radi li se onajjednostavnijim ili najzahtjevnijim. No, što stranice imaju manje sadržaja, optimalni efekt je teže postići. Google "voli" mnogo tekstova.

Također bavimo se i optimizacijom već gotovih stranica. Cijena ni uvjeti nisu isti za svaku stranicu jednaki, nad nekim su potrebne manje preinake (samo promjena naslova i pokoji tag), a nekima se treba mijenjati cijela struktura. Slobodno nam se obratite bez ikakvih obaveza, pogledat ćemo vaše stranice i objasniti sve što se treba mijenjati, dati ponudu.

Ovaj način internet marketinga je najosnovniji i preporučamo ga svima, najmanjim ali i najvećim tvrtkama kao početak u podizanju pozicije na internet pretraživačima. Zamislite koliko gubite na reputaciji ako se na traženju riječi koja je ključna za vašu djelatnost nalaze samo vaši konkurenti? Ako stojite zabačeni u nekom "kutu" Googlea, na dvoznamenkastoj stranici? Koliko klijenata gubite jer nisu vas pronašli na pretražnicima, već vaše konkurente?

Pretraživači su najbolji izvor "ciljanih posjetitelja" jer oni su baš tražili taj pojam, tj. uslugu ili proizvod koju baš Vaša web stranica ima!

Ako trebate uslugu Google AdWordsa (plaćenih Google oglasa), troškovi oko oglašavanja bit će vam znatno niži ako su vam stranice optimizirane za te pojmove, jer Google gleda vjerodostojnost oglasa sa sadržajem stranica. Dakle ako mu je odmah "vidljivo i jasno" da sav vaš sadržaj u globaju, ako i pojedini tekstovi, govore o pojmovima koje oglašavate, manje ćete plaćati njihove klikove.

Neki naši dosadašnji radovi posebno optimizirani za internet pretraživače.