Web aplikacije

Web aplikacije su otvoreni ili zatvoreni sustavi upravljanja sadržajem važnim za vaše poslovanje. To mogu biti "jednostavne" web shop aplikacije, sustavi za upravaljanje sadržajem (CMS), knjigovodstveni sustavi ili specijalizirani sustavi upravljanja i kontrole kompletnog procesa organizacije proizvodnje u najrazličitijim poslovnim granama.

Web aplikacije ne moraju nužno značiti da su smještene na internetu i kao takve podložne potencijalnim "napadima hackera" već se lako uz relativno mala uložena sredstva mogu smjestiti u interno okruženje vašeg poslovnog prostora. Web aplikacija je samo naziv za bilo koji oblik software-a (izrađen u nekoj web tehnologiji - ASP, PHP, .NET, Coldfusion, Adobe Air, ...) koji se izvršava na jednom centralnom mjestu (serveru), a na njega se može istovremeno spojiti neograničeni broj korisnika koristeći samo web browser (Internet Explorer, Firefox i sl.)

Prednosti web aplikacija u odnosu na slične desktop sustave su mnogobrojne:

  • lako održavanje (bilo koja promjena na aplikaciji odmah je vidljiva svim korisnicima)
  • promjene se mogu raditi "on-line" dok je aplikacija aktivna i korisnici ju koriste
  • za pristup aplikaciji korisnik treba samo internet preglednik (PC, Mac računalo, ili mobitel ! )
  • dostupnost aplikaciji iz bilo kojeg kutka svijeta (potrebna je samo veza na internet)
  • idealne su ako imate više fizički odvojenih lokacija Vaše tvrtke
  • niska cijena (kupuje se samo jedna aplikacija, a ne desetak ili stotinjak licencija po računalu)

Web aplikacije izrađujemo u u najrazličitijim tehnologijama (PHP, ASP, ASP.NET, Flash, Flex, AJAX, JavaScript,...), te koristimo sve vrste baza podataka (MySQL, MSSQL, Access, ...).